Geen producten in de winkelwagen.

De U13 Cup Bassevelde is ongetwijfeld één van de meest prestigieuze toernooien die ons landje rijk is.
Door een kwalitatief hoogstaande organisatie werd in de afgelopen 25 jaar een stevige reputatie opgebouwd. Binnen- en buitenlandse teams, met vaak een rijke traditie aan toernooideelnames, prijzen de perfecte organisatie en bestempelen het toernooi als één van de beste van Europa.
Het toernooi wordt dan ook niet voor niets de “Champions’ League” voor U13 genoemd!

Ronkende namen als FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Bayer Leverkusen en Ajax Amsterdam strijden er jaar na jaar voor de Champions Leaguetitel voor under thirteens.
Een zeer groot deel van onze huidige generatie Rode Duivels die aantrad op de Wereldbeker in Brazilië, speelde er hun eerste grote matchen. En of dat indruk gemaakt heeft.
De U13Cup werd in 1995 opgebouwd rond Basseveldenaar Maarten Martens, toen jeugdspeler bij Anderlecht, later de vedette bij AZ Alkmaar en captain van de nationale U21 op de Olympische Spelen in Peking.
Maar ook Kevin De Bruyne, Jelle Vossen, Dries Mertens, Nicolas Lombaerts, Kevin Mirallas, Axel Witsel, Nacer Chadli, Thibaut Courtois en Antony Vanden Borre speelden er ooit hun eerste internationale matchen.
Vincent Kompany zelfs twee jaar na elkaar, net als Adnan Januzaj. 
Niet alleen onze eigen Belgische sterspelers toonden hun voetbalkunsten in Bassevelde, ook de nieuwe Nederlandse ster Memphis Depay liep op onze grasmat en werd verkozen tot Speler van het tornooi in 2007.

“Bassevelde is één van de mooiste tornooien die ik als jong gastje gespeeld heb,” herinnert Dries Mertens zich nog. “Zo’n groot tornooi net na het reguliere seizoen is toch iets waar je naar uitkijkt als spelertje. Je krijgt er de kans je te meten met grote internationale ploegen. Daar doe je het toch voor.”  Mertens herinnert zich ook de warmte van de mensen in Bassevelde. “We zaten daar altijd in een gastgezin. Iets wat me nog altijd bijblijft. Al is het vooral het spelletje dat op dat moment voor mij telde. Bassevelde betekende vooral veel plezier maken.”
Ook Jelle Vossen houdt fijne herinneringen over aan de U13Cup. “Ik ben daar ooit nog topschutter geweest. De beker staat nog steeds op mijn kamer.” “Typisch Jelle Vossen”, lacht Dries Mertens. “Altijd in alles de beste willen zijn!” 
“Bassevelde is echt wel een speciaal tornooi. Iets waar je naar uitkijkt”, pikt topschutter Vossen opnieuw in.” Ik weet dat ik daar op een bepaald moment alle penalty’s en vrije trappen moest nemen om topscorer te kunnen worden.”  Het heeft Vossen duidelijk geen windeieren gelegd…